На извънредно заседание депутатите ще разискват внесения вот на недоверие срещу

...
На извънредно заседание депутатите ще разискват внесения вот на недоверие срещу
Коментари Харесай

Депутатите обсъждат вота на недоверие срещу кабинета Денков

На изключително заседание депутатите ще разискват импортирания избор на съмнение против държавното управление на Николай Денков в бранш " Енергетика ". Вносители на вота са  БСП, " ИТН " и " Възраждане ", а повода - политиката на държавното управление в бранш " Енергетика " и отводът на премиера да изтегли от Европейска комисия териториалните проекти за обективен преход на въглищните райони. 

Това е първият импортиран избор на съмнение против кабинета на премиера Николай Денков. Гласуването му ще бъде не по-рано от 24 часа след края на дебатите. За да бъде сполучлив вотът на съмнение са нужни минимум 121 гласа. 

На 13 септември тази година Министерският съвет одобри пътна карта за климатична индиферентност. Според нея закриването на термични централи става необратимо. Социалния резултат ще бъде пагубен, защото намаляването на добива от мини " Марица изток " с над 40% през 2025 година, ще остави без работа най малко 14 000 души, а затварянето на въглищните централи ще остави без работа още над 37 000 души в област Стара Загора.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР